от / 19th август, 2015 / Без категория / Off

Вече сте се настанили в 8 ½ Art Guest House, оставили сте куфарите и нямате търпение за една незабравима разходка в едновременно бохемския и пълен с история и древна култура Пловдив?  Е ние имаме предложение за Вас…..

Какво по-добро начало за една разходка от отлично еспресо в съчетание с току-що изпечен кроасан в неповторимата атмосфера на Dolce Fellini Pasticceria & Gelateria, в съседство с Древния Римски Одеон, част от един от най-големите в България форумни комплекси. Открит от археолозите през 1988г. и след реставрационни дейности е отворен за посетители. Голяма е вероятността за начало Одеонът да е представлявал булевтерион или иначе казано сграда на градския съвет, а след това основното му предназначение било за театрална сграда.

fontan

Ето Ви и на пешеходната улица или Главната… Днес, място за разходка с множество магазини и кафенета, а някога Римски стадион, построен в началото на II век по време на император Адриан, между Таксим тепе и Сахат тепе. В древноста е побирал 30 хил. души, които са наблюдавали гладиаторските битки и спортни състезания. Днес се вижда северната дъга на стадиона с 13 реда седалки, засводеният северен вход и част от пистата.

antichen-teatar

Не може да пропуснете и едно от най-важните места в града, което може би вече сте видели и от панорамната тераса на пентхаус апартамента в 8 ½ Art Guest House – Античният театър. Изграден на Трихълмието, между Таксим тепе и Джамбаз тепе, Римският театър и до днес събира пловдивчани на различни музикални и театрални представления, като е една от емблемите на Пловдив и сцена за класическа драма, танци и музика.

И ако вече сте обиколили множеството музеи из Стария град, и тръгнали обратно по Главната и обгърнати от духа на града, искате да се насладите на неустоимо вкусна храна с добре подбрано вино, какво по-добро място от ресторант Хемингуей, част от IPSpecial Group. Насладете се!